مسکن

در حالی که از مصوبه دولت برای اعطای تسهیلات ۵۰ میلیون تومانی ساخت مسکن با نرخ سود ۹ درصد در بافت فرسوده ماهها می‌گذرد، هنوز پرداخت این تسهیلات آغاز نشده است.

به گزارش مشرق، برنامه ملی بازآفرینی شهری امید با دستور رئیس جمهور از بهمن ماه سال گذشته وارد مرحله جدی تر خود شد، روحانی به مناسبت دهه فجر انقلاب اسلامی ضمن حضور در وزارت راه و شهرسازی از طریق ارتباط ویدئو کنفرانس با استان‌های منتخب بوشهر، آذربایجان شرقی، تهران، فارس، کردستان، همدان، مازندران،‌ خراسان رضوی و اصفهان دستور آغاز اجرای برنامه ملی بازآفرینی شهری را صادر کرد.

بیشتر بخوانید:

کمبود ۴ میلیون مسکن برای کم‌درآمدها

این طرح که برنامه اساسی دولت در حوزه مسکن است برای سلامت جان مردم و به مفهوم دیگر به منظور آماده کردن مسکن برای خانه اولی ها و نیز نوسازی و بازآفرینی محلات فرسوده است به همین منظور دولت برای تشویق و ورود توسعه گران تسهیلات ارزان قیمت با نرخ سود ۹ درصد برای ساخت واحدهای مسکونی در بافت‌های فرسوده در نظر گرفت.

حسن روحانی رئیس جمهوری در مراسم آغاز به کار برنامه بازآفرینی شهری گفته بود که همه دولت ها طرح هایی برای ساخت مسکن داشته اند که برخی موفق و برخی ناموفق بوده اند ، همه تلاش کردند که راه حلی برای این مسئله بیابند، اما تاکید می‌کنم که دولت خانه ساز خوبی نیست چنانکه تاجر و بنگاه دار خوبی هم نیست و جایی که بشود کارها را به مردم واگذار کرد؛ اگر این کار را به دولت بسپارند حتما ضرر می کنند، پس باید کار را به مردم و بخش خصوصی واگذار کرد.

این اظهارات باعث شد تا توسعه گران و مردم و ساکنان بافت های فرسوده مسرور از این دستور به ساخت مسکن و بازسازی بافت های فرسوده خوشبین شوند.

چند ماه بعد از این اظهارات رئیس جمهور،عشایری معاون وزیر راه و شهرسازی در اواخر اردیبهشت ماه سال جاری از تصویب پرداخت تسهیلات ساخت مسکن تا سقف ۵۰ میلیون تومان برای سازنده‌ها با نرخ سود ۹ تا ۱۱ درصد خبر داد و گفت: بانک مرکزی به زودی بانک‌های عامل برای پرداخت این تسهیلات را معرفی و آن را ابلاغ خواهد کرد.

عشایری ادامه داد: برای سازنده‌ها و برای هر واحد مسکونی مقرر شد 50 میلیون تومان در اختیار سازنده‌ها قرار گیرد و آنها به عنوان 2 سال دوره مشارکت مدنی و هر واحدی که ساخته می‌شود، چه اراضی دولت و چه اراضی مردم با نرخ سود 9 تا 11 درصد بازپرداخت را انجام دهد.

وی با بیان اینکه سازنده‌ها در این روش چه در اراضی دولتی و چه در اراضی مردم باید واحدهای مسکونی را ظرف 2 سال تحویل دهند، خاطرنشان کرد: روش دیگر تشویقی که در این مصوبه آمده است، تخفیف‌های دیده شده در بخش انشعابات، نظام مهندسی، مالیات و بیمه بود که با این حساب 20 تا 25 درصد در هزینه تمام شده کاهش خواهد یافت.

بنابراین گزارش،در طرح بازآفرینی شهری در استان‌ها به ازاء هر ۸۰ مترمربع بافت فرسوده، یک واحد مسکونی با ۱۰۰ متر مربع زیربنا یعنی به هر ساکن بافت فرسوده، مسکنی با 20 درصد زیر بنای بیشتر تحویل می‌شود.

اما با گذشت ماهها از این مصوبه دولت هنوز پرداخت تهسیلات ۵۰ میلیون تومانی بافت های فرسوده آغاز نشده است.

هر چند عشایری به تازگی خبر از پرداخت تسهیلات ۵۰ میلیون تومانی داده و اعلام کرده است که این تسهیلات  با وام ۹ درصد تقریبا تا یکی دو هفته دیگر شروع خواهد شد که به توسعه گران و ساکنان اختصاص می یابد، اما گزارشها حاکی از این است که حتی برخی پروژه ها مثل پروژه سیروس تهران که سال گذشته کلنگ آن زده شده است نیز آغاز نشده است.

آخوندی وزیر سابق راه و شهرسازی در مراسم کلنگ زنی پروژه سیروس در ۱۲ بهمن ماه ۹۶ با تاکید براینکه ساخت پروژه ۱۰۰ واحدی محله سیروس تهران آغاز یک تغییر نگرش در شهر و طراحی شهری است، گفته بود که دولت، مردم و تمامی ساکنان محلات باید خط بطلانی بر تصمیمات و سیاست‌های گذشته بکشند و دوران ساخت بیغوله را به پایان برسانند.

وی ارتقای کیفیت زندگی را هدف اصلی دولت دوازدهم در حوزه شهری دانسته و گفته بود پروژه ۱۰۰ واحدی باید به عنوان یک نمونه در تهران  اجرا شده و در نهایت منجر به ارتقای زندگی مردم شود. به گونه‌ای که آن‌ها بتوانند ضمن لذت بردن از محیط زندگی خود، به آن حس تعلق داشته و تجلی تمامی خاطرات تاریخی و هویت ایرانی خود را در آن پیدا کنند.

این اظهارات در حالی مطرح شد که با گذشت بیش از ۱۰ ماه از مراسم کلنگ زنی هنوز محله سیروس به دلیل مشکلاتی در نشت گاز و تغییر تیم شهرداری متوقف است و تا این مشکل که در سال گذشته وعده هایی بر حل آن داده شده بود مرتفع نشود آغاز پروژه زده نخواهد شد.

به هر سوی زلزله کرمانشاه و پس از آن اطراف تهران صدای بسیار روشن و رسایی داشت و با توجه به اینکه بخشی از کشور روی گسل و خط زلزله قرار دارد، لازم است برای پیشگیری از آسیب‌های ناشی از آن آماده باشیم. لذا اولین برنامه دولت در بافت‌های فرسوده در کنار نوآفرینی و احیاء این مناطق، صیانت از جان و حیات مردم است، پس تعلل چند ماهه در پرداخت تسهیلات این چنینی که می تواند موجب کاهش خسارت هر چه بیشتر بعد از زلزله شود باید هر چه سریعتر آغاز شود.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس